Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

     22 січня у стінах Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича відбувся патріотично-виховний захід приурочений до 100-річчя Акту Злуки та 101-ї річниці битви під Крутами за ініціативи Центру культури і дозвілля ЧНУ та викладачів історії Коледжу ЧНУ!!!

     Гостями заходу стали волонтер, педагог, громадський активіст Галина Абрам'юк та військовий капеллан, волонтер, учасник бойових дій Василь Гасинець.

     Щирі слова настанови та привітання від знаних людей краю розпочали дійство. Патріотичні твори виконували учасники вокальної студії «Роси» (керівник Ірина Журавець – Постевка ).

    Поезії про героїчний подвиг української молоді під станцією Крути та про те, якою молодь бачить Україну в майбутньому декламували учасники театр- студії «Маска» (керівник Дмитро Павлюк) та першокурсники коледжу.


     Про важливі та героїчні події, що відбулися у січні в різні роки української історії ( 22 січня 1918 р. – проголошення IV універсалу, 29 січня 1918 р. – бій під Крутами , 22 січня 1919 р. – Акт Злуки УНР і ЗУНР, 21 січня 1990 р. – Живий ланцюг між Києвом і Львовом) розповідали викладачі історії Василь Дерев’янчук, Дмитро Павлюк , студентка коледжу Анна Бинда ( під керівництвом викладача історії Андрія Погребенника) та почесні гості заходу.


     Україна єдина. І сьогодні дуже важливо показати світу , показати "добрим сусідам" і показати і довести в першу чергу самому собі, що наша сила у єдності. Любіть Україну , вивчайте її історію , цікавтеся про життєві долі її героїв, співайте українські пісні, допомагайте армії , поважайте старших і найголовніше пам'ятайте , що Україна – то наша земля і нам тут жити.