Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

History

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ СТРУКТУРНИЙ ПІДРОЗДІЛ
ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
ІМЕНІ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА

    У 2001 р. при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було створено природничо-економічне відділення з підготовки молодших спеціалістів. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 18 липня 2002 р. № 413  його було реорганізовано в Коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, як структурний підрозділ цього закладу вищої освіти без статусу юридичної особи.

    Першим директором коледжу було призначено кандидата філологічних наук Личук Марію Іванівну. Підготовка фахівців спочатку здійснювалася за сімома спеціальностями: «Фінанси», «Бухгалтерський облік», «Економіка підприємства», «Організація виробництва», «Прикладна екологія», «Прикладна математика», «Обслуговування комп'ютерних та інтелектуальних систем і мереж».

    Із серпня 2004 р. цей навчальний заклад очолює доцент кафедри математичного аналізу Собчук Олександр Васильович. Олександр Васильович Собчук – випускник математичного факультету (1991), кандидат фізико-математичних наук, доцент. Народився 22 березня 1967 р. у м. Чернівцях. Після закінчення середньої школи у 1984 р. вступив на математичний факультет Чернівецького університету, але навчання довелося перервати для проходження строкової служби в лавах Радянської армії (1985-1987). Демобілізувавшись, повернувся до університету, який закінчив з відзнакою. Відразу після здобуття вищої освіти почав працювати на рідному факультеті викладачем-стажистом кафедри математичного аналізу, а з 1993 р. став асистентом цієї кафедри. У 1996 р. успішно захистив кандидатську дисертацію «Берівська класифікація нарізно неперервних відображень і дискретні обернені задачі» у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

    Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 19 лютого 2016 р. №137  Буковинський державний фінансово-економічний університет було реорганізовано шляхом приєднання до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Фінансово-економічний коледж Буковинського державного фінансово-економічного університету, який був його структурним підрозділом, було реорганізовано шляхом приєднання до Коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

    Станом на 01 вересня 2019 р. у Коледжі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича навчається понад тисячу студентів та працюють понад сто викладачів. Коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича є найбільшим коледжем на теренах Чернівецької області.

    У коледжі створено і функціонує 3 відділення: Природниче, Економічне та Юридичне. Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітно-професійними програмами на 7-ми спеціальностях:

   Студенти коледжу під керівництвом викладачів є постійними учасниками різноманітних предметних олімпіад та конкурсів, які проводяться між закладами вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста. Найвищих результатів на Всеукраїнському етапі з предметних олімпіад було досягнуто наступними студентами: