Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Cтуденти 4 курсу спеціальності «Правознавство» Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича - 408, 418, 428 групи – разом з викладачем д.п.н., доц. Докаш О.Ю. відвідали в межах вивчення дисципліни «Трудове право» (Тема: «Правове регулювання зайнятості та працевлаштування громадян») Чернівецьку міську філію Чернівецького обласного центру зайнятості за адресою: м. Чернівці, вул. Воробкевича, 37.

   На сьогодні державна служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, вона на безоплатній основі надає послуги із пошуку підходящої роботи та підбору персоналу, послуги з державного соціального страхування на випадок безробіття, а також здійснює виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою роботи.

   Всі відділення Служби працюють за єдиною схемою надання послуг. Клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не тільки в межах району чи області, а й держави в цілому.

   В ході зустрічі заступник директора Прудченко О. В. докладно висвітлила для студентів питання:

   Крім того, охарактеризовані прикладні аспекти застосування Закону України «Про зайнятість населення»; Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»; Постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 15.12.2017 № 149 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю»; Порядку надання матеріальної допомоги по безробіттю, одноразової матеріальної допомоги безробітному та непрацездатним особам, які перебувають на його утриманні, допомоги на поховання у разі смерті безробітного або особи, яка перебувала на його утриманні; Порядку розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення безробітним; Порядку надання допомоги по безробіттю, у т.ч. одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності.