Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Французька весна завітала в Чернівці

   13 квітня 2019 року в рамках міжнародного фестивалю «Французька весна-2019» у Чернівецький обласній філармонії відбулася яскрава подія за участю струнного квартету «DANOS» із міста Авіньйона, на якій були присутні викладач французької мови Котелевська Р.А. та студенти Коледжу ЧНУ, які вивчають французьку мову. Музиканти з Франції презентували  унікальний проект під назвою «Андре Жід та Музика» з нагоди святкування 150-річчя з дня народження лауреата Нобелівської премії з літератури (1947 р.), письменника та поета Андре Жіда.

   На мистецькому вечорі у виконанні молодих талантів звучала музика видатних композиторів-класиків: Моріса Равеля, Франца Шуберта, Фредеріка Шопена та представників сучасного класичного музичного мистецтва П’єра Тійюа, Івана Карабиця та Мирослава Скорика.

   В це зворушливе музичне дійство виокремилася поезія Андре Жідa та українських поетів епохи модерну, яку читав актор Івано-Франківського національного музично-драматичного театру Євгеній Холодняк.

   А на завершення французькі музиканти зробили сюрприз слухачам, виконуючи ліричний романс «Місяць на небі». Автором ідеї музично-поетичного виконання є французький композитор П’єр Тійюа.

   На цьому дійстві студенти мали можливість відчути красу звучання струнних інструментів. Власне для них це було велике свято Музики та Поезії.