Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Засідання методичного об’єднання викладачів іноземних мов
закладів фахової передвищої освіти

   7 листопада 2019 року на базі Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича був проведений семінар-практикум Методичного об’єднання викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти за темою: «Забезпечення якісної підготовки студентів до ДПА у формі ЗНО через вдосконалення професійної компетентності викладача та усвідомлене навчання студентів».

   Були присутні викладачі іноземних мов всіх закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області.

   Заступник директора Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича Деревянчук Микола Ярославович представив «Візитну картку» Коледжу, та наголосив на важливості предмету «Іноземна мова» у сучасному освітньому процесі.

   Для «Педагогічного портрету» ЦК викладачів іноземних мов Коледжу слово було надане голові ЦК Веренько Михайлу Михайловичу.

   Куриш Світлана Михайлівна, доцент, завідувач науково-методичним центром іноземних мов та міжнародних відносин  ІППОЧО ознайомила присутніх із нормативними документами щодо викладання іноземних мов, розповіла про міжнародні проекти Британської Ради та Гете Інституту в Україні, представила методичні рекомендації щодо підготовки студентів до успішного проходження ДПА у формі ЗНО та міжнародних іспитів.

   Боярин Лілія Володимирівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою ІППОЧО провела з викладачами скринінгові дослідження рівня розвитку мотивації професійної діяльності викладачів «Діагностика розвитку мотивації професійної діяльності викладач», з подальшою інтерпретацією результатів та рекомендаціями щодо них.

   Викладачі Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича поділилися власними напрацюваннями з досвіду роботи, які були оформлені у методичні розробки і записані на диск.

   Кузик Олена Володимирівна, викладач англійської мови, викладач І категорії розповіла про досвід отримання сертифікатів TESOL, і презентувала матеріал із розвитку навичок аудіювання, провівши невеличкий воркшоп. Цікавий матеріал був запропонований на використання та розуміння ідіом.

   Добровольська Наталія Дмитрівна презентувала бачення моделі сучасного викладача-новатора в умовах освітнього середовища у супроводі презентації в форматі Power Point, а також зробила методичний анонс-огляд навчального посібника “Time4writing”, який спрямований на розвиток навичок письма. Для практичної апробації Наталія Дмитрівна провела воркшоп з написання різних типів листів.

   Коледж ЧНУ імені Юрія Федьковича виступив ініціатором започаткування та проведення обласної олімпіади з англійської мови у лютому-березні 2020 року на базі Коледжу ЧНУ. З цією метою , було прийнято рішення створити творчі групи по підготовці олімпіадних завдань.

   За ініціативою Коледжу ЧНУ, яку підтримали присутні викладачі, було вирішено провести наступне засідання МО викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти в режимі on-line.

   Семенюк Микола Степанович, методист Ради директорів ЗФПО, надав детальні роз’яснення з приводу проведення майбутньої олімпіади з англійської мови та пояснив загальні правила та положення.

   Засідання методичного об'єднання пройшло плідно, креативно та з користю.