Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Доброю традицією впродовж дев’ятнадцяти років є об’єднання українців по всьому світу участю у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, присвяченому Дню української писемності та мови. Коледж ЧНУ імені Юрія Федьковича є активним учасником цієї акції вже кілька років поспіль.

    Цьогорічне гасло радіодиктанту – “Нас багато, ми різні, нас всіх об`єднує спільна мета” – у Чернівцях було підкріплено не менш вагомим – “Було б бажання, а можливість знайдеться”: масштабна аварія в середмісті внесла свої корективи – центр міста було знеструмлено. Незважаючи на перепони, студенти коледжу разом з викладачами все-таки приєдналися до написання радіодиктанту.

   Як завжди, автор диктанту, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, був оригінальним у складанні тексту, показавши в розрізі історію від Нестора Літописця до ери цифрових технологій.

   Цікавим є той факт, що відомий мовознавець Олександр Авраменко продиктував текст зі словами, які пишуться за новими правилами правопису.

   Поки відбувалися налаштування мобільної техніки, цікавий  екскурс з історії писемності зробила Чік Л. В. Викладач зосередила увагу на культурі мовлення молодого покоління та можливостях його підвищення, зокрема якісній підготовці та складанні ЗНО з української мови та літератури.

   Нові правописні норми пройшли адаптацію, бо студенти та викладачі були задоволені написаним. Очікувані результати присутні могли перевірити вже за кілька хвилин у прямому ефірі.