Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

     20 лютого Україна відзначатиме День Героїв Небесної Сотні. Під час Революції Гідності чимало людей віддали життя за ідеали демократії, свободи та європейського вибору України. Вони гинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Народ назвав їх Героями Небесної Сотні. Їхніми іменами названі вулиці, сквери, парки і заклади освіти. У Києві створено «Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції гідності». Тому, враховуючи зазначене, у Чернівцях в лютому 2020 року відбудуться заходи, присвячені вшануванню пам’яті полеглих героїв.
     За ініціативи Департаменту освіти і науки ОДА планують провести тиху акцію «Ангели пам’яті» у закладах освіти Чернівецької області. Даний захід передбачає попереднє виготовлення учнями, студентами, вихованцями паперових ангелів, якими буде прикрашено місце проведення лінійки чи збору з нагоди вшанування пам’яті.
   
З-поміж іншого керівництво і вихованці Центру культури і дозвілля Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запрошують усіх охочих долучитися до патріотично-виховного заходу, присвяченого пам’яті Героїв Небесної Сотні, який відбудеться у четвер, 20 лютого, о 13:30 у залі Грушевського (33 ауд.) факультету історії, політології і міжнародних відносин (14 корпус ЧНУ).
    
Щиро просимо студентів університету взяти участь у тихій акції та прикрасити своїми ангелами місце проведення заходу.
 
Також згодом того ж дня о 18:30 у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитира Гнатюка відбудеться концерт-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні.
    
Запрошуємо усіх небайдужих приєднатися до вищевказаних заходів!
   День Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначається в Україні 20 лютого, став переломним у ході Революції гідності. Адже саме в ці дні шість років тому протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.