Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Шевченко «без кожуха і смушевої шапки»

     Для кожної нації важливо мати список канонічних особистостей, що не втрачають своєї значимості для культури упродовж століть, визначають ментальне обличчя народу. Проте найскладніше завдання – ненав’язливо передавати традицію між поколіннями.

     Переємність традицій та сучасність образу Тараса Шевченка з нагоди 206-ї річниці від дня його народження продемонстрували студенти Коледжу ЧНУ у своїх відеороботах. Виявилося, що для розкриття всієї палітри змісту поезій варто пригадати вигляд українського села в середині ХІХ століття. Тож студенти спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" (керівник – Завійська Т.А.) вирушила до Музею під відкритим небом, де спостереження Кобзаря щодо побуту та проблем українця-селянина не здаються анахронізмом.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

     Слово Тараса Шевченка як елітарне мистецтво, що потребує значного рівня ерудиції для прочитання і розуміння продемонстрували студенти спеціальностей "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" та "Облік і оподаткування" (керівник – Марко І.В.), які вирушили на зйомки свого ролика до стін Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Окрім того, другокурсникам вдалось показати актуальність поетичного слова і для військового, й для красуні, якій не чужа книга.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

     Шевченко-художник проглядає із робіт студентів спеціальності "Комп'ютерні науки" (керівник – Чік Л.В.), де Липка Андрій та Прокопчук Антон створили унікальну картину: образ відомого письменника, художника, перекладача, фольклориста, етнографа, ерудита й столичного денді проглядає крізь насичений український пейзаж.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

     Кожен образ Кобзаря, що його створили студенти, дозволяє побачити традиційний український канон очима сучасників та творців майбутнього.