Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   19 червня 2020 р. було проведенометодичне об’єднання  викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області. Були присутні 25 викладачів коледжів Чернівецької області. Голова МО Добровольська Наталія Дмитрівна звернулася з вітальним словом до учасників засідання. У своєму вітальному слові вона підкреслила, що методичне об’єднання була спрямована на всебічне підвищення кваліфікації і професійної майстерності кожного вчителя, на розвиток творчого потенціалу.

   Добровольська Н.Д. підкреслила, що карантин став викликом для всього українського суспільства. Освітня система не стала винятком, так як необхідно було швидко та раптово перейти на навчання з використанням дистанційних технологій. Хоча протягом останніх десятиріч дистанційні технології навчання є глобальним явищем освітньої та інформаційної культури, до нинішнього часу вона не використовувалася широко в освітньому процесі коледжів області.

   І саме «карантин» активізував проблему навчання з використанням дистанційних технологій. Саме «карантин» показав реальний стан речей та необхідність впровадження заходів по виявленню недоробок у процесі освіти з використанням дистанційних технологій навчання. За короткий час українському викладачу довелось переключитись зі звичних офлайн уроків на онлайн-навчання. На таких заняттях є свої підводні камені, але є й чимало переваг, на які ми звернули увагу.

   Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про викладання іноземних мов з використанням технологій дистанційного навчання. Голова МО заздалегідь надіслала методичний огляд форм он-лайн освіти, адже однією з причин існування труднощів у розумінні поняття «навчання з використанням дистанційних технологій» є термінологічна плутанина, відсутність єдиного розуміння змісту базових визначень, пов’язаних з цим терміном.

   Учасники засідання обговорили основні форми онлайн-комунікації та поширені веб-ресурси для дистанційного навчання, такі як: Moodle, Google Classroom (особливо для викладачів загальноосвітньої підготовки), Zoom (для проведення онлайн-занять), Microsoft Teams, Google Meet, Skype (для відеоконференцій), Сlasstime (для тестової перевірки), «На Урок» та «Всеосвіта».

   Викладачі області висловили власні думки про переваги та недоліки дистанційної освіти, поділились власним досвідом роботи в дистанційному режимі.

   По третьому питанню звітувала голова МО, Добровольська Н.Д., ретельно проаналізувавши результати роботи МО за 2019/2020 н.р.

   Всі прийшли висновку, що карантин – це не канікули. Це період, насамперед, самоорганізації та самоконтролю.

   На завершення засідання МО були обговорені пропозиції щодо планування роботи ОМО на наступний 2020/2021 навчальний рік.