Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Викладач Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича, Іван ПЕРЖУН, в цьому навчальному році став національним лектором Української академії лідерства. Якщо ще в минулому році він викладав тільки у Чернівецькому осередку цієї організації, будучи регіональним лектором, то зараз веде курс «Філософія» в усіх осередках академії (Київ, Львів, Харків, Миколаїв, Маріуполь).

   У зв’язку з віддаленістю та епідеміологічною ситуацією, більшість лекцій проходять у форматі онлайн, так вже були проведені заняття для Маріупольського, Харківського і Миколаївського осередків. Але 19.09.2020 р. Іван Волдимирович провів очні лекції для львівських студентів академії на тему «Філософія епохи Античності», під час яких слухачі ознайомились з етичною системою Сократа, концепціями ідеальної держави і суспільства Платона та Аристотеля, їх типологіями форм правління, онтологічними та гносеологічними ідеями, класифікаціями наук. Особлива увага загострювалась на категоріях добра, любові, альтруїзму, справедливості у працях даних мислителів. В процесі роботи, студенти уважно слухали, записували, задавали запитання, висловлювали свої думки, активно вели дискусію.

   Той самий обсяг матеріалу та методика роботи застосовується Іваном Володимировичем і для студентів нашого коледжу всіх спеціальностей, що допомагає їм краще усвідомлювати себе, свій зв’язок з оточуючим світом, закономірності розвитку природи, суспільства та держави. Знання філософії також допомагають їм розвиватись інтелектуально та морально, адже справжня мудрість - це поєднання знань і доброти.