Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Долаючи віртуальні дистанції: круглий стіл викладачів-філологів області

  Символічна зустріч викладачів української мови та літератури закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області відбулася в День української писемності та мови у форматі круглого столу «Мова як інтелектуальна основа розвитку нації: обмін досвідом, проблемні аспекти викладання».

  Обмін досвідом між колегами-філологами – запорука подолання викликів освітнього процесу нового часу, можливість зберегти високий професійний, духовний та освітній рівень. Саме на цьому й наголосив у привітальній промові методист Ради директорів Микола Семенюк.

  У ході ярмарку студентської творчості викладач Чернівецького коледжу дизайну та економіки Марина Юзефович представила звіт про проведений квест «Мовний калейдоскоп» як можливість адаптації студентів першого курсу, поглиблення загальних фахових знань та реалізацію виховної лінії освітнього процесу.

  Галина Морараш, викладач Коледжу ПВНЗ «Буковинський університет» представила відеороботу як форму узагальнення історії розвитку та заборон української мови, а викладач Коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича Людмила Чік запропонувала розглядати сучасний освітній процес як комплекс традицій закладу та родини й презентувала результати студентського бібліотечного челенджу.

  Досвідом організації та проведення виховних національно зорієнтованих заходів в умовах карантинних обмежень поділилася викладач Чернівецького політехнічного коледжу Наталія Темчук.

  Практичні аспекти викладання філологічних дисциплін у Коледжі ЧНУ імені Юрія Федьковича в умовах змішаного та дистанційного навчання презентували керівник об’єднання Лариса Сивак і Тетяна Завійська, опираючись на традиції закладу та власні педагогічні новації.

  Виховний аспект циклу філологічних дисциплін підсумувала Валентина Балахтар, доктор психологічних наук, професор кафедри педагогіки та соціальної роботи ЧНУ імені Юрія Федьковича у доповіді «Психологічні особливості розвитку національної ідентичності».

  Об’єднавчими ідеями круглого столу стали потреба спілкування та обміну досвідом між колегами із загальноосвітніх закладів (пропозицію озвучила Євгенія Квітень, завідувач науково-методичного центру суспільно-гуманітарних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, а також використання всіх наявних ресурсів для досягнення найвищої мети – забезпечення якісної освіти та можливостей розвитку для наших студентів).