Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Вони були надзвичайно відважними та хоробрими, не побоялися наступу ворога, нерівної боротьби та смерті. Герої Крут 29 січня 1918 року показали, що таке українська згуртованість, міць та сила.
   Аби буковинська молодь могла осмислити цей знаковий, але водночас і болючий день у історичному календарі, у Медіа-центрі Belle Vue відбувся перформанс «Крути: погляд крізь століття».
   Студенти Фахового коледжу ЧНУ імені Юрія Федьковича у складі Молодіжної ради Буковини виступили у головних ролях перформансу.
   Організували захід Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації спільно з Молодіжною радою Чернівецької області та Центром культури і дозвілля ЧНУ імені Юрія Федьковича.

   «Події Крут – це не лише трагічне минуле України, а й історія сили духу, незламності та перемоги. Вона вчить нас бути єдиними. Це урок, який треба пам'ятати. Бо ж будь-які епохи і герої живі доти, поки про них згадують. Саме такою і є мета заходу. Це перформанс-роздум, і я сподіваюся, що кожен із присутніх зрозуміє наш посил», – сказала сценаристка і режисерка проєкту Іванна Стеф'юк.

   І це дуже символічно, адже вони, як і герої Крут, – юні та свідомі громадяни своєї держави. Кожен із цих молодих людей по-своєму бачить теперішнє України, трактує її минуле й творить майбутнє.