Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Основні стратегії успішної здачі ДПА у формі ЗНО з Іноземної мови (англійська)

   До старту сесії зовнішнього незалежного оцінювання залишилося менше двох місяців. Цьогоріч студенти 2 курсу з нетерпінням та острахом очікують «часу ікс». Звісно, запорукою вдалого складання тестування є системна підготовка як з педагогами, так і самостійна. Втім, у цьому процесі не обійтися без стратегій, лайфхаків та порад, які допоможуть отримати високі результати.
   15 квітня викладач Циклової комісії іноземних мов Ірина Олександрівна Захарчук провела для студентів вебінар, присвячений ДПА у формі ЗНО з Іноземної мови (англійська). Захід відбувся на платформі Google Meet за участю студентів 7 груп спеціальностей: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність", "Комп'ютерні науки" та "Комп'ютерна інженерія".

   Учасники мали змогу взяти участь в опитуванні «What would you consider as the most challenging task of ZNO test та перевірити свої знання стосовно структури тесту та різновидів завдань.

   Ірина Олександрівна розпочала з ключових порад стосовно частини «Розуміння мови на слух». Студенти переглянули відео «Аудіювання / Tips and Tricks: Listening» та обговорили його.

   Презентації на тему «Удосконалення навичок читання (Skimming and Scanning Techniques та «Особливості завдань частини «Використання мови»» були наступним етапом заходу. Студенти отримали не тільки цікаву, змістовну та корисну інформацію, але й перевірили свої знання, виконуючи типові завдання, запропоновані викладачем.

   Порадами стосовно частини «Письмо» поділилася студентка 3-го курсу спеціальності "Комп'ютерні науки"  Брюхович Д., яка минулого року отримала високий бал за написання листа другу (13 із 14 можливих).

   На завершення студенти Акостакіоає Ф. та Ляшенко А. представили свої ідеї та підказки, як скласти ЗНО успішно. Презентація «ZNO is easy as ABC» містила найпоширеніші лайфхаки та різні способи підготовки до ЗНО, наприклад, поєднувати виконання завдань з друкованих посібників та електронних ресурсів, завантажити на свій телефон різноманітні мобільні додатки навчального характеру, котрі завжди будуть під руками і допоможуть не гаяти дорогоцінного часу, а використати кожну хвилину для навчання та ін.

   Усі присутні мали змогу поставити питання доповідачам. Найдопитливішими виявилися студенти 202 та 113 груп.

   Своїми враженнями від заходу діляться Питиляк Д. (201 група): «Захід був надзвичайно насиченим та цікавим. Я дізналася про чимало лайфхаків, які допоможуть мені на іспиті. Також після розповідей студентів я почуваюся більш мотивованою, готова досягати поставлених цілей»; Островець О. (202 група): «Дружня атмосфера і приємні посмішки людей налаштували на роботу. Багато цікавої інформації, прекрасні презентації й вікторини, чудові пояснення від Викладача та студентів, які склали ЗНО, – одним словом, це було дуже круто»; Довженко В. (203 група): «Чудовий захід для підготовки до ЗНО. Були гарні розбори завдань та поради щодо вивчення англійської. Дякую за чудову можливість покращити свої знання»; Андрицький М. (204 група): «Я надзвичайно задоволений сьогоднішнім заходом. Було багато порад, які, я впевнений, допоможуть скласти ЗНО. Також мені сподобався формат роботи та подання інформації, в якому брали участь всі присутні студенти. Отож сьогодні я багато чому навчився і дізнався, тому я звісно дуже радий!».
   На завершення Ірина Олександрівна подякувала студентам за активну участь та співпрацю і побажала успішно скласти такий важливий для професійної реалізації іспит!