Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   06 травня 2021 р. було проведено методичне об’єднання  викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області за темою: «Роль і функції викладача в системі дистанційного навчання». Були присутні 24 викладачів фахових коледжів Чернівецької області та Семенюк Микола Степанович, методист Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області. Голова ОМО, викладач англійської мови ВСП "Фаховий коледжу ЧНУ," Наталія Дмитрівна Добровольська зробила доповідь за темою «Імідж  викладача ХХІ століття». У своєму виступі вона підкреслила, що роль і функції викладача на сучасному етапі суттєво змінилися, що обумовлено рядом причин. По-перше, це здійснення викладацької діяльності в умовах дистанційного навчання, що, в свою чергу, було причиною переосмисленням використання певних педагогічних методик та технік навчання. По-друге, Наталія Добровольська, керуючись дослідженнями та висновками фахівців, розповіла що таке «пандемічне вигорання», яке, в свою чергу, викликає «педагогічне вигорання». Особливу увагу Наталія Добровольська присвятила запобіжним заходам боротьби з цим негативним явищем. По-третє, Наталія Добровольська розповіла про «капсульний гардероб» викладача.

   Керівники творчих груп по розвитку мовленнєвих навичок студентів звітували про роботу, представивши напрацювання своїх груп, як результат колективної праці.

   Керівник Арт-клубу Echo Chamber Крістіна Зикова, викладач Фахового коледжу дизайну та економіки, поділилася своїми враженнями від першого року роботи клубу, та наголосила, що робота клубу має бути посилена, особливо із залученням більшої кількості учасників.

   Наталія Добровольська  зробила огляд нормативно-правових документів та ознайомила з освітянськими подіями у світі. Голова ОМО повідомила про створення сайту ОМО, де протягом року накопичувалися матеріали роботи викладачів коледжів. Сайт ОМО викладачів іноземних мов області розміщений на сайті ВСП "Фаховий коледжу ЧНУ"

   Викладачі іноземних мов області поділились власним досвідом роботи в дистанційному режимі.

   На завершення засідання ОМО були прийняті важливі рішення – керуватися нормативно-правовими документами у викладацький діяльності, працювати над своїм іміджем, коригувати його в залежності від ситуації, продовжити роботу творчих груп, продовжувати наповнювати методичними матеріалами та напрацюваннями сайт ОМО, провести обласну олімпіаду з англійської мови (лютий 2022р.), яка була відтермінована у звязку з локдауном та загальною ситуацією з COVID -19 та активізувати роботу Арт-клубу Echo Chamber.