Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

  31 серпня відбулася урочиста Академія з нагоди посвяти першокурсників ВСП "Фаховий коледж ЧНУ імені Юрія Федьковича". Посвята в студенти – це свято, яке залишається в пам'яті назавжди. Причому, не тільки для першокурсників та викладачів закладу, а й усіх студентів, які цього дня зазвичай отримують особливі враження.

  Зазначимо, що цьогоріч Академія відбулася в офлайн-форматі, тоді як минулого року через пандемію коронавірусу першокурсникам довелося дивитися посвяту онлайн. Також у 2021-му церемонія приурочена до 30-ліття Незалежності України!  

   Урочисте святкування розпочалося з виконання Державного Гімну та хвилини мовчання за тих, хто віддав життя задля збереження незалежності України. Потім першокурсники традиційно здійснили покладання квітів до підніжжя пам’ятників Тараса Шевченка, Юрія Федьковича, Костянтина Томащука і Йозефа Главки.

   Далі настала черга високоповажних гостей урочистості виголосити слова вітання та напутні побажання новоспеченим студентам. Першим до першокурсників звернувся ректор університету Роман Петришин. Він побажав усім стати хорошими фахівцями, адже країні потрібні добре підготовлені, талановиті спеціалісти.

  Представники влади міського та обласного рівнів також завітали на свято, привітали першокурсників, їх батьків та викладачів з початком нового шляху у їхньому житті.

  За багаторічною традицією далі відбулася урочиста клятва студентів. Її текст виголосила студентка першого курсу, яка за результатами конкурсу при вступі отримала найвищий бал.

  Одним із завершальних акордів став Гімн Університету (музика і слова професорів Андрія Кушніренка та Богдана Мельничука), виконаний студентським хором «Резонанс» під орудою диригента, заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри музики Ольги Чурікової-Кушнір. Нарешті, вступ до студентських лав благословив і освятив завідувач богословського відділення філософсько-теологічного факультету, настоятель храму Трьох Святителів, доцент, протоієрей Микола Щербань.

  Ми вітаємо дорогих першокурсників зі вступом до лав студентів і бажаємо ніколи не зупинятися на дорозі Знань. Успіхів Вам та в добру путь!