Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

  Студентка ВСП «Фаховий коледж ЧНУ» Ольга Плотнікова у складі команди медіастудії «AIDA» Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді взяли участь у роботі Міжнародної Творчої Лабораторії дитячого кіно та анімації імені Марлена Матуса, яка відбувалась  06-12 грудня 2021 року у місті Дніпрі.  Учасниками Лабораторії стали 12 кіно- та медіастудій з Грузії, Естонії, Ізраїлю та України. На розсуд кваліфікованого журі було заявлено 58 робіт у трьох номінаціях за віковими категоріями: анімаційні фільми, ігрове та документальне кіно.

  Медіастудія «AIDA» представила до розгляду журі 6 ігрових фільмів в різних вікових категоріях і здобула чимало нагород! Фільм «Тінь», який створили наймолодші вихованці студії, отримав дві нагороди: «СПЕЦІАЛЬНИЙ ДИПЛОМ ДИТЯЧОГО ЖУРІ» за напружену атмосферу фільму та «ДИПЛОМ. СПЕЦІАЛЬНИЙ ПРИЗ ЗА СПРОБУ ЗНЯТИ ФІЛЬМ У ЖАНРІ HORROR». Фільм Плотнікової Ольги (про відвідування Лесею Українкою Чернівців) «Їхала я сюди просто рятуватися» отримав три нагороди: «СПЕЦІАЛЬНИЙ ДИПЛОМ ДИТЯЧОГО ЖУРІ», – за поезію романтики; «СПЕЦІАЛЬНИЙ ДИПЛОМ ПЕДАГОГІЧНОГО ЖУРІ», – за образне вирішення та сучасність історичних постатей та «ДИПЛОМ. СПЕЦІАЛЬНИЙ ПРИЗ ЗА ВТІЛЕННЯ ПОЕЗІЇ НА ЕКРАНІ».

  Під час роботи MATUSLAB юні кіноаматори мали змогу отримати поради щодо створення якісних сценаріїв від української режисерки-мультиплікаторки, викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Костильової Валентини Андріївни.

  Другий день роботи Творчої Лабораторії відзначився чудовим майстер-класом від Максима Яковлева –  актора театру та кіно, випускника Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (майстерня Л. Б. Остропольського). У доробку Максима Яковлева є дубляж у проєкті від Netflix, ролі у 20 серіалах, які транслювалися на різних національних каналах, та у 6 короткометражних фільмах, участь у 7 театральних роботах, серед яких антрепризні вистави і вистави у Навчальному театрі та театрі "Сузір'я", також знявся у проєкті з Ізраїлем для Музею Національної Пам'яті. Максим Яковлев є переможецем Всеукраїнського театрального конкурсу імені Івана Франка.

  На завершення роботи Творчої Лабораторії, відбувся перегляд повнометражного документального фільму «Явних проявів немає», якій здобув 4 нагороди на фестивалі Docudays UA, та нагороду за найкращий східноєвропейський фільм під час фестивалю DOK Leipzig. Після перегляду фільму відбулася творча зустріч з режисеркою даного фільму Аліною  Горловою.

  Усі дні в Лабораторії панувала  творча атмосфера, оповита ласкою і теплом організаторів. Команда медіастудії «AIDA», під керівництвом Інни Плотнікової отримали багато нових професійних знань, навичок та творчий поштовх для майбутніх досягнень.