Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   15 грудня 2021 року, під головуванням викладача ВСП "Фаховий коледж ЧНУ" Наталії Добровольської,  відбулось онлайн-засідання Обласного методичного об'єднання викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти Чернівецькій області на тему: «Професійна мобільність педагога або чи треба вчитися впродовж життя?» Були присутні 29 педагогів, всі фахові заклади передвищої освіти Чернівецької області були представлені у повному обсязі.

   Порядок денний був доволі об’ємним, адже накопичилося багато питань для обговорення та доповіді. Були присутні викладачі закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області.

   Розпочала засідання Наталія Добровольська, голова ОМО, викладач англійської мови ВСП «Фаховий коледж ЧНУ», яка ознайомила з планом роботи засідання та від імені Миколи Семенюка, методиста Ради директорів ЗФПО Чернівецької області привітала присутніх з початком роботи, побажала успішної та плідної роботи в навчальному році та з приємністю оголосила про Подяки від Ради директорів, якими були нагороджені шість викладачів коледжів за високопрофесійне ставлення до роботи, креативність та активну життєву позицію.

   Наталія Добровольська розповіла про нову педагогічну категорію, а саме, «педагогічну професійну мобільність викладача», Тетяна Антощук, викладач Чернівецького фахового коледжу ЛНАУ, Луїза Доголіч, викладач французької та англійської мов Новоселицького медичного фахового коледжу, Олена Кузик, викладач ВСП "Фаховий коледж ЧНУ", Юлія Ружицька, викладач англійської мови Кіцманського коледжу ПДАТУ поділилися досвідом роботи по розвитку та вдосконаленню мовленнєвих навичок студентів в умовах змішаної форми навчання.

   Окремим пунктом у  засіданні ОМО було питання щодо оновлення бази завдань для проведення студентської олімпіади з англійської мови. У звязку з цим, була підкреслена актуальність подання збірника завдань на Вчену раду ЧНУ, яку спільними зусиллями компілювали викладачі, члени ОМО.

   Під час дискусійних обговорень було прийнято рішення щодо необхідності поповнення сайту ОМО методичними наробоками, друкованими статтями та інших напрацюваннями з метою обміну досвідом та накопичення  матеріалів для створення  інформаційної  методичної бази даних.

   Безсумнівно, знання іноземних мов – це можливість відкрити новий світ, нову культуру, краще зрозуміти оточуючих! А викладачі ОМО продовжують передавати свій досвід та знання студентам під час офлайн та онлайн навчання.