Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   21 лютого 2022 року в режимі відеоконференції з використанням Google Meet відбулося засідання Обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області.

   “Впровадження активних методів навчання в процесі мовно-літературної підготовки фахових молодших бакалаврів: виклики, можливості й тренди” - такою була тема вебінару, що об’єднав філологів коледжів Буковини.

   Очільниця ОМО Лариса СИВАК окреслила пріоритетні завдання Обласного методоб’єднання викладачів української мови та літератури закладів фахової передвищої освіти краю. Дбати про формування аналітичного мислення, про стимулювання активності й ініціативності студентів у навчальному процесі й поза ним, здійснювати неперервний контроль за процесом та якістю засвоєння навчального матеріалу - ціннісні установки, якими беззаперечно треба керуватися в освітній діяльності.

    Про те, як працювати зі студентами нового покоління та чи є позитивні моменти у наявності так званого кліпового мислення, розповіла викладач Чернівецького транспортного фахового коледжу Ганна КРАВЧЕНКО.

   Лілія ДОБРОДЗІЙ, педагогиня Чернівецького фахового медичного коледжу, виступила з ґрунтовною доповіддю про використання інноваційних методів та технологій навчання в процесі мовної освіти.

   Світлана ВОРОПАЄВА, науковиця кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ ім.Ю.Федьковича, розповіла переваги й можливості  використання цифрових інструментів Google, адже уміння ефективно працювати на відстані, добре розумітися на технологіях та бути медіаграмотним – це надважливі навички ХХІ століття.

   Ірина МАРКО, педагогиня з Фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, розповіла про власний шлях до успіху та використання інноваційних методик задля художньо-творчої самореалізації студентів (психологія мотивації, формування навичок лідера, ейдетичні та мнемонічні техніки).

   Надзвичайно цікавий творчий проєкт “Пліч-о-пліч із Сізіфом: досліджуючи й наслідуючи Лесю Українку” презентувала Марія ОСТАПОВИЧ, філологиня Фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, що спробувала під новим кутом подивитися на завдання викладача-словесника та й закладу фахової передвищої освіти в цілому: корпоративні підходи формують ціннісні орієнтири, тож те, що вкладаємо, працюватиме на наше майбутнє в плані культури офіційної та малих локальних субкультур, забезпечуючи гармонійний розвиток, сповнений смислів.

   Приємно, що до обговорення доповідей та обміну досвідом долучилися учасники заходу із закладів фахової передвищої освіти різних куточків області. На думку учасників вебінару, неодмінною умовою застосування активних методів навчання в процесі мовно-літературної підготовки фахових молодших бакалаврів є широка творчість та ініціатива педагога, що забезпечує нестандартне проведення занять.

   Онлайн-вебінар засвідчив, що викладачі української мови та літератури ЗФПО Буковини упевнено витримують усі виклики сучасності, майстерно опановують інноваційні освітні технології та різні методи їх використання, докладають усіх зусиль, аби формувати в студентів краю ключові компетентності, адже сучасна освіта орієнтована не лише на знання, уміння й навички, а передусім на функціональність цих знань, тому й актуальність впровадження нових методів на заняттях української мови та літератури є безперечною.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ МАТЕРІАЛІВ ЗАСІДАННЯ