Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Чорною плямою на нашій планеті стала Чорнобильська катастрофа26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталися два вибухи та пожежа з незбагненними наслідками для всього світу.

   У ліквідації аварії взяли участь близько 600 тис. людей: пожежники та медики, військовослужбовці та персонал станції, які виконували свій обов’язок, ризикуючи своїм здоров’ям та життям. Проте точна кількість постраждалих від трагедії невідома й досі. Чорнобильська радіація охопила Україну та Європу.

   36 років минуло від дня однієї з найстрашніших техногенних аварій людства, а Україна пережила ще одну катастрофу в Чорнобилі – окупацію російськими загарбниками. 24 лютого 2022 року вони окупували зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Окупанти вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення. Електростанція 5 діб не отримувала зовнішнього живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива.

   Російські окупанти, захопивши Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, не розуміючи рівня загрози для власного життя, отримали значні дози опромінювання, а своїми безглуздими діями знову перетворили Чорнобиль в епіцентр екологічних загроз в Україні та всій Європі.

   Ці події зайвий раз доводять, як важливо пам’ятати про цей  день і його наслідки, як і прикру помилку у нашій історії. Тому ми маємо якнайголосніше і якнайсміливіше говорити та відстоювати свої права. Ми зобов'язані відмінно і впевнено виконувати свої обов'язки, захищати свою батьківщину, щоб у майбутньому забезпечити щасливе і безпечне життя наступним поколінням.

   Вічна пам'ять героям, які тоді, 26 квітня 1986 року, ціною власного життя захистили світ від небувалої біди. А також безмірна подяка воїнам України, які сьогодні боронять нашу державу!

   Запалимо свічку пам’яті в честь тих, хто віддав свої життя за наші!

   Попри всі складнощі, Україна обов'язково переможе та стане ще сильнішою!

  Тримаймося!
  Ми – сильні!
  Ми – Україна!