Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Не дивлячись на жорстоку війну, що веде рф проти України, українці завдяки ЗСУ відзначають держані свята. Учора, 23 серпня, Україна відзначала День Державного Прапора України, а сьогодні, 24 серпня - День Незалежності України.

  Ми вперше відзначаємо такі дорогі нам свята під час повномасштабної війни, тому не заплановано проведення гучних урочистостей. Тим не менш, ця дата вкоренилася у календарі кожного українця, які протягом історії своєї держави неодноразово боролися за свободу від ярма поневолювачів.

  Дата 24 серпня була обрана, спираючись на день, коли схвалили Акт проголошення незалежності. Проте історія свята має глибоке коріння, що відносить нас у далекі часи, коли українська нація ще перебувала під окупацією радянського режиму.

  У цей небезпечний, ризикований воєнний час ми по-новому відкриваємо неоціненність скарбу жити у вільній, суверенній державі, адже незалежність – найвище досягнення нації, набуте синами й доньками різних поколінь найбільшою ціною – життям, інтелектом, непосильною працею і вічною боротьбою.

  Назавжди пам’ятаємо Тих, Хто відійшов у вічність, поклавши життя на полі бою. Доземний уклін Тим, Хто сьогодні знаходиться на передовій та несе варту на захисті від російських окупантів: добровольцям, військовослужбовцям, прикордонникам, волонтерам, медичним працівникам тощо. Завдяки цим людям мирне населення має змогу жити звично, співати патріотичні пісні, сміятися, готуватися до нового навчального року, народжувати дітей та одружуватися…

 Дорогі українці! Відокремлений структурний підрозділ "Фаховий коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича" вітає вас із Днем Незалежності України! Ми мужньо відстоюємо свій край, воюємо з загарбниками, боремося за можливість процвітати! Нехай це свято додасть нам сил і творчих досягнень, а любов до рідної землі не згасає в серці довіку.

  Не має значення, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Одесі, не важливо, скільки нам років. Лише одне є цінністю – спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще. Зі святом! Ми переможемо! Слава Україні!