Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

  19-20 жовтня 2022 року за традиційної ініціативи циклової комісії філологічних дисциплін у ВСП «Фаховий коледж ЧНУ» відбулися Федьковичеві читання «Юрій Федькович - найбільший поет зеленої Буковини». Студенти ІІ курсу природничого відділення під керівництвом викладача Ірини Марко здійснили віртуальну  мандрівку рідними серцю місцями Буковинського Соловія, дізналися цікаві факти з життя письменника та читали поетичні твори митця. Програма дійства виявилась надзвичайно цікавою та різноманітною – від лірики патріотичної, громадянської, філософської до інтимної.

  Оскільки Федькович відомий і як журналіст, і як письменник, і як драматург, то в обговоренні здійснили ретроспективний аналіз і дійшли висновку, що рефлексії сьогодення звучать у пророчих рядках славетного буковинця: «Я свій нарід усім серцем люблю, і душа моя віщує, що його велика доля жде».

  У продовження дійства студенти 21-КІ групи із викладачем-куратором Уляною Ратушняк поринули в атмосферу поетичного слова, відвідавши літературно-меморіальний музей письменника, адже саме музеї дають нам  можливість вивчати глобальну історію України крізь призму локальних подій та персоналій: «А та ліра все серденько знає, Струна струні правду вповідає».

   Цікавими для юного покоління стали фотоекспозиції, присвячені життю та творчій діяльності Осипа Юрія Федьковича, які натхненно репрезентували працівники музею, що на Соборній площі. Художнє слово  додало теплих фарб осені і можливості відчути колорит епохи відомого буковинця: студенти зацікавлено оглядали предмети побуту, багаті орнаменти, а також світлини з оригінальними автографами автора.

  Цей захід – ще один крок до нового прочитання з поглиблення творчості майстра літературного слова, ім’я якого має університет.