Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

 9 листопада 2022 р., у День української писемності й мови, студенти та викладачі ВСП "Фаховий коледж ЧНУ" традиційно долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. Сьогодні, в умовах російської агресії та терору, усі почувалися особливо трепетно й схвильовано. Під час війни як ніколи стало зрозуміло:  мова - також наша зброя! Сьогодні вивчати українську - це перемагати ворога, говорити українською - це утверджувати Україну у своєму домі.

  Усі охочі мали змогу долучитися до написання як у стінах рідного коледжу,  так і онлайн. Студенти 2-го курсу, спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" яскраво привітали учасників дійства, підготувавши  творчий відеопроєкт "Є мова - є Україна!". Лариса Сивак, голова циклової комісії філологічних дисциплін, зосередила увагу на усвідомленні того, наскільки важливими сьогодні є акції єднання українців, де б ми не були, на культурі мовлення молодого покоління, його самоідентичності. 

  Авторкою тексту  під зворушливою назвою “Твій дім” цьогоріч стала українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала  його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Актуальність та проникливість кожного слова диктанту розчулила більшість до сліз. Радіодиктант національної єдності - це не форма контролю, не перевірка знань. Це можливість відчути себе частинкою незламної української нації,  показати всьому світові, як нас багато. Щасливі бути причетними!

  Мільйони українців всього світу, небайдужі до рідного слова й долі рідної країни, укотре довели - наша сила в єдності, і таку націю неможливо перемогти!