Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Органи Державної казначейської служби на сторожі фінансової безпеки держави

  Стійкість функціонування економіки України в умовах війни вимагає чіткого зваження наявних і потенційних ризиків фінансовій безпеці, як успадкованих з диспропорцій довоєнного періоду, так і тих, що сформувалися внаслідок війни.

  Одним із найвагоміших ризиків для фінансової безпеки України вважається неспроможність фінансових органів виконувати свої функціональні обов’язки на значній території через ризики та загрози: безпеці працівників, знищення будівель та комп’ютерного обладнання, баз даних та/або робочих документів; неможливості потрапляння працівників на робочі місця для забезпечення фінансовими органами бюджетного процесу.

  Але це не про органи державної казначейської служби, які працюють на випередження і забезпечують безперебійне виконання бюджету та обслуговування розпорядників бюджетних коштів.

  Так студенти Економічного факультету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та студенти 3-го курсу ВСП "Фаховий коледж ЧНУ" завдяки стейкхолдеру та багаторічному партнеру економічного факультету університету – Головному управлінню Державної казначейської служби у Чернівецькій області в особі його керівника Паскаря О.І. та працівників управління змогли взяти участь у наступних заходах на базі Головного управління Державної казначейської служби у Чернівецькій області:

  1. Зустрічі з практичними працівниками управління для студентів університету та коледжу, які ознайомили студентів із структурою, функціями органів Державної казначейської служби, а також особливостями роботи в умовах військового стану.
  2. Лекції начальника управління обслуговування розпорядників бюджетних коштів з питань касового виконання бюджету.

  Хочемо відмітити професіоналізм команди казначейства, які незважаючи на зовнішні та внутрішні чинники відмінно виконують свою роботу і наближають перемогу кожен на своєму місці.

  У ході панельної дискусії студенти зрозуміли, що навички, отримані в результаті дуального навчання, необхідні щоденно. Адже сьогодні 95% роботи казначейства з клієнтами – дистанційне обслуговування. Крім навиків фінансиста потрібні і певні технічні навики і певні лайфхаки, з якими люб’язно поділилися професіонали казначейства.

  Студенти усвідомили важливість та особливість роботи такого органу як  ДКСУ, а також задумались про проходження практики у казначействі. І сьогодні ми знаємо, що органи Казначейства роблять все можливе, щоб не зупинився бюджетний процес, щоб ми змогли отримати зарплати, пенсії і стипендії  і що фінансовій системі потрібні фахівці спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

  P.S. У сучасних умовах така комунікація стала можливістю молоді познайомитись ближче, обмінятися думками та студентам коледжу дізнатися більше про навчання в університеті. І навіть спланувати наступну зустріч у нового стейкхолдера.  Далі буде…..

  Репортаж підготували: к.е.н. доценти кафедри фінансів і кредиту Корбутяк А.Г., Сокровольська Н.Я., Третякова О.В. та завідувач Економічного відділення ВСП "Фаховий коледж ЧНУ" викладач вищої категорії, методист Гіщук О.С.