Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

🔥 Слово, що як смолоскип, освітлює шлях серед мороку і темряви. Поезія Ліни Костенко, Василя Стуса, та сучасних авторів, які творили віршовані рядки під звуки обстрілів і виття сирен, прозвучали в книгарні, що на вулиці Заньковецької. Тут викладачі та студенти Відокремленого структурного підрозділу "Фаховий коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича" влаштували літературно-мистецький захід «Поезія нескорених».

🔦 Символічно, що проводити його довелося при світлі ліхтариків, адже у найвідповідальніший момент зникло світло.

💬 «Задумка провести літературні читання української сучасної поезії війни збіглася у часі з перевиданням поетичних збірок Василя Стуса та Ліни Костенко. І народилася ідея об'єднати творчість покоління сучасників і шістдесятників, щоб засвідчити незламність, нескореність української нації та незнищенність нашого слова», – пояснила одна з організаторок заходу, викладачка філологічних дисциплін фахового коледжу Ірина Марко.

📚 Студенти, а це майбутні математики, фінансисти та банкіри, самі обирали вірші, які знаходили відгук у душі. Влаштувати ж літературно-мистецький захід у книгарні вирішили не випадково, адже тут є змога буквально доторкнутися до літер.

💬 «У цей нелегкий час студентам складно бути наодинці зі своїми думками, їм категорично необхідно усвідомлювати, що ми сильні, єдині, непереможні. І яскраві та актуальні сьогодні поетичні рядки Василя Стуса, Ліни Костенко допомагають у цьому», – ділиться викладачка-філологиня, також організаторка поетичної імпрези, Лариса Сивак.

🎻 На додаток до поезії студентка Яна Караван зіграла на скрипці мелодію Мирослава Скорика.

📖 «Книги стали розрадою для буковинців у цей скрутний час, у нас із початком війни побільшало покупців. А нині крамниця перетворилася ще й на свого роду пункт незламності, адже тут, попри відсутність світла, звучала поезія та панувало душевне тепло», – каже директорка обласного комунального підприємства «Буковинська книга» Марія Луцюк.

🔗 За її словами, книгарні завше відкриті для різноманітних творчих проєктів та спілкування, зі своїми пропозиціями сюди можуть звертатися всі охочі.