Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   06 червня 2023 р. було проведено методичне об’єднання викладачів іноземних мов закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області за темою: «Особливості навчання іноземних мов у форматі Blended Learning у закладах фахової передвищої освіти». Були присутні 25 викладачів коледжів Чернівецької області. Голова ОМО, викладач англійської мови ВСП "Фаховий коледж ЧНУ", Наталія Добровольська зробила доповідь за темою «Реалізація педагогічної фасилітації у процесі фахової підготовки майбутнього молодшого бакалавра». У своєму виступі вона підкреслила, що роль фасилітації на сучасному етапі відіграє важливу роль, що обумовлено рядом причин. Серед новітніх методів фасилітації доповідачка розповіла про новітні технології навчання та викладання такі як «Коло», «Світове кафе», «Методику номінальних груп» та «Технологію відкритого простору (не конференція)».

   Про значення професійного зростання та необхідності постійно працювати над удосконаленням своїх знань, умінь та  навичок з досвіду роботи розповіла Олена Кузик, викладач англійської мови ВСП "Фаховий коледж ЧНУ". Пані Олена поділилася результатами своїх напрацювань, розповіла про свої творчі наробки, а саме нові цікаві курси з англійської мови, цікаві нестандартні виховні заходи іноземною мовою та багато іншого.

  Керівник Арт-клубу Echo Chamber Марія Козубовська, викладач Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, підвела підсумки роботи клубу, наголосивши, що позаурочна робота з предмету «Іноземна мова» є ефективним засобом підвищення інтересу здобувачів освіти до вивчення іноземної мови, сприяє розширенню культурологічного кругозору, розвитку творчої активності, естетичного смаку і підвищує мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни. Пані Марія підкреслила, що особливо важливо наразі подякувати  нашим ЗСУ та друзям-партнерам за допомогу та підтримку у ці лихі часи. Щиросердно дякуючи всім учасникам керівник Арт-клубу наголосила, що робота клубу має бути посилена, особливо із залученням більшої кількості учасників, адже це саме той момент у навчальному процесі, який допомагає нашим студентам справлятися з нервовим та моральним напруженням, виховує у них патріотизм, громадянську позицію та відповідальність.

   Наталія Добровольська проаналізувала роботу МО за поточний рік. Голова ОМО підкреслила, що роль спілкування у професійній діяльності особливо важлива у ці дуже важкі часи. Адже завдяки йому педагоги можуть обмінюватися ідеями, думками, впливати один на одного. Воно дозволяє удосконалюватися в обраній сфері діяльності.

  На завершення засідання ОМО всі учасники отримали методичні рекомендації щодо фасилітаційного принципу з описом новітніх форм і методів організації навчального заняття.