Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   16.10.2023 року відбувся позакласний, патріотичний, виховний захід англійською та українською мовами «Ukraine ABOVE all». Участь взяли студенти 1-2-х курсів, онлайн доєдналися студенти 3-го курсу. Ведучі, 2-го курсу групи 21-Ю Кийов Микита та Івасюк Аделіна розповіли про участь зірок та відомих спортсменів у військових діях. Але головним було те, що студенти з вдячністю згадали викладачів, які на разі захищають суверенітет та незалежність України на фронті. Це Гудзик Ілля, викладач інформатики, Єгоров Павло, викладач правничих дисциплін та Луган Олександр, викладач економічних дисциплін, який погодився виступити перед студентами. В цей день не змогли не згадати полеглих героїв, випускників нашого коледжу, а саме Дмитра Чайку. Про нього добрими словами та словами вдячності відгукнулися викладачі та одногрупники, прочитали вірш написаний рідною сестрою про загиблого брата.

  Надзвичайно цікавим був виступ Мамуки Мамулашвілі, засновника і командира «Грузинського національного Легіону», президента Національної федерації змішаних єдиноборств Грузії який звернувся до студентів англійською мовою.

   Цікава доля Мамуки, який в 14 років пішов на війну, в батальйон до батька генерала Зураба Мамулашвілі. Спасаючи сім’ю грузинського офіцера яка була взята в полон Мамука з батьком здалися в полон. Три місяці жорстоких катувань в полоні не зламали його. Мамука закінчив університет у Тбілі, а також здобув вищу освіту в Парижі, отримавши ступінь магістра з дипломатії. Доречі, Грузинський національний Легіон з лютого 2016 року офіційно в складі ЗСУ. Це в історії України перший і останній випадок, коли до сил ЗСУ офіційно прийняті іноземці. З 2022 року Легіон у підпорядкуванні Головного управління розвитки.

   Чудовими запам’яталися виступи студентки 2-го курсу групи 21-О Ротар Валерія, яка зіграла роль дівчини – України. Також, вразив виступом студент 1-го курсу групи 12-КН Требко Юрій, який надзвичайно талановито виконував пісні патріотичного характеру під супровід гітари. Студент 1-го курсу групи 11-КН Зозуля Роман, який є вимушеним переселенцем Сєверодонецька, який розповів про своє хобі, кардинально змінене війною, а саме, моделювання. Студенти із захопленням дивилися і слухали, адже взнали багато нового, а над значеннями патріотизму та любові до України задумалися ще раз.