Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   Важливою складовою навчального процесу в ВСП «Фаховий коледж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» є практична частина із залученням до проведення занять практичних працівників з фінансової, банківської, податкової, страхової та інших сфер діяльності.

  Саме тому, під час проведення лекційного заняття з дисципліни «Фінансова грамотність» для студентів 2х курсів економічних спеціальностей викладачем А.В. Марич була організована онлайн-зустріч з власником та директором бізнес-консультативної компанії «Приват Консалтинг» Артуром Віталійовичем Жаворонком.

  Зустріч була приурочена до розгляду теми «Податки та податкова політика», адже дана фірма якраз спеціалізується на повному бухгалтерському та податковому супроводі бізнесу, а Артур Віталійович окрім того, що займається викладацькою діяльність, як ніхто, зміг детально розповісти студентам про всі тонкощі роботи фрілансера-бухгалтера.

  Так, студенти отримали досить цікаву інформацію про те, коли і в якому вигляді справляли найперші податки, які податки та обов’язкові збори є у нашій країні та якими законодавчими актами керуються платники податків при сплаті їх в державний/місцеві бюджети. Дізналися як працюють підприємці, фірми та блогери і до яких груп платників податків вони відносяться.

  Крім того, визначили, що оформляти та сплачувати всі обов’язкові платежі можна не виходячи з дому в режимі он-лайн. Ну а якщо ти не вмієш вести бухгалтерію та вирахувати свої податки, то завжди можна звернутися до спеціалізованих фірм, які з радістю допоможуть тобі вирішити всі податкові та бухгалтерські питання!

  Студенти були зацікавлені зустріччю, змогли поспілкуватися та задати питання, які їх цікавили  по темі податків та податкової політики.