Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

  22 листопада  відбувся захід присвячений Дню Гідності та Свободи.  Викладач історії і завідувач ЦКіД ЧНУ — Дмитро Павлюк, розповів студентам про героїчні події, які відбувались на території всієї України. Борців за незалежну державу, які віддали своє життя в ім'я волі, а також про наслідки Революції Гідності для України. Велику увагу приділили відважним чернівчанам: Олександрові Щербанюку та Василю Аксенину.


  На заході був присутній Ігор Гангала, який разом зі своїми друзями, одногрупниками та однокурсниками стали лідерами і організаторами Революції Гідності у місті Чернівці. Він розповів студентам про події 2013 року, та про те що надихнуло їх вийти на протести за європейське майбутнє та реакцію правоохоронців. На цей момент пан Ігор служить у Збройних Силах України у складі 107 бригади ТРО.

  На захід також завітав Богдан Аксенин - син Героя Небесної Сотні Василя Аксенина, який віддав життя за демократичну та незламну Україну. Богдан розповів про реакцію батька на Революцію на Майдані, його рішення поїхати туди; повернення додому після страшних подій, які відбулися в лютому. Однак, Василь прийняв рішення повернутись назад в Київ та загинув там, віддаючи життя за Україну.

  На завершення учасник ЦКіД ЧНУ Василь Богданюк виконав українські патріотичні пісні, зокрема неофіційний гімн Євромайдану - «Воїни світла». Ці події в 2013-2014 роках відіграли важливу роль у формуванні нового етапу в історії країни, де активні громадяни підкреслили свою готовність відстоювати гідність та боротися за права, незважаючи на виклики та утиски.

   Студенти вшанували пам’ять всіх загиблих, що віддали своє життя за Україну! 

Цінуємо їх подвиг! Герої не вмирають!