Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

 Сьогодні, 4 березня, 75 років від Дня народження нашого видатного земляка Володимира Івасюка. У цей день, у стінах коледжу, від самого ранку звучали неповторні пісні Івасюка. Студенти досліджували біографію Володимира, спільно виконували пісні під вправний музичний супровід своїх одногрупників.

  Уся коледжанська родина об‘єдналась спільним виконанням неповторних пісень Івасюка, переживанням почуттів національної гідності і гордості через пізнання ролі творчості композитора у розвитку української естрадної музики, його місії у збереженні і поширенні української мови і пісні.

  Викладачем філологічних дисциплін Іриною Марко спільно з  бібліотекарем коледжу Катериною Вірстюк проведено літературно-музичний акорд "Життя - як пісня", на якому студенти познайомилися з маловідомими фактами життя і творчості В. Івасюка. Улюблені пісні „Червона рута”, „Я піду в далекі гори”, „Водограй” та ін. студенти  душевно виконали під вправний супровід  гри на гітарі  Володимира Яцка.

  Під псевдонімом "Весняний" В.Івасюк надсилав на обласний конкурс власні пісні і став відомим на весь світ.  Володимир Івасюк - видатний український композитор,  поет, музикант, художник. Один із основоположників української естрадної музики.  Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Він був і залишається для кожного українця символом того найкращого, що було надбано народом за свою історію. Пісні композитора - як ковток живої води - вони бентежать серце, їх любитиме і співатиме  Україна завжди.