Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Японська культура та голуб Миру на занняттях зарубіжної літератури

  29.05.2024 в межах інтерактивного заняття із зарубіжної літератури за темою "Кавабáта Ясунáрі. Відображення національної японської культури, етики та естетики в творі “Тисяча журавлів" під керівництвом Марко І.В. відбулися  майстер-класи з виготовлення орігамі, суші та чайна церемонія. 

  Студенти ознайомилися зі звичаями, традиціями, обрядами Японії. Підготували дослідження-презентації про національний одяг, їжу, мистецтво та розвиток технологій японців. Створили  за допомогою ШІ план виготовлення та створення 3D моделі японських ахітектурних пам'яток у програмі Blender. Зробили віртуальну мандрівку у першому в світі робото-готелі в Токіо "Henn na" ("Дивний"), де роботи обслуговують своїх гостей.

  На майстер-класах студенти разом із Володимиром Злотником та Олександром Булегою опанували мистецтво орігамі, виготовивши самостійно квіти та традиційних для японців журавликів. Студенти побачили глибший символізм в образах білих птахів і назвали їх - голуби Миру.  
  Гепалов Володимир та Шипот Софія поділилися досвідом з виготовлення авторських суші.

  Як виявило опитування, студенти перейняли чимало елементів японської культури і надалі продовжують знайомитися з представниками літературної спадщини Японії.